top of page
over skiver.jpg

WAT IS SKIVER?

SKIVER staat voor Spelende Kinderen VERbinden. We zijn een nieuwe jeugdbeweging, die zich specifiek richt op kinderen tussen de 6 en 14 jaar met een mentale beperking.

We zijn (oud)leid(st)ers van zowel Chiro als Scouts Lauwe, die de krachten bundelen om jeugdbewegingen voor elk kind toegankelijk te maken.

Eén maal per maand, op zondagvoormiddag, komen we samen bij het Chiro/scoutslokaal, Hoeve Delaere, Lauwe. 

In het kort

Visie

Volgens ons vormt inclusiviteit een essentieel onderdeel van jeugdwerk. Daarom geloven wij dat iedereen een kans moet krijgen om zich in het weekend uit te leven in de jeugdbeweging. Wij hopen dat SKIVER zowel een uitlaatklep als een ontmoetingsplaats kan zijn voor kinderen van 6 tot 14 met een mentale beperking.

Oprichting

Het idee om een nieuwe jeugdbeweging op te richten voor kinderen met een mentale beperking speelde al een tijdje bij een aantal Lauwse scouts- en chiroleid(st)ers. Lauwe bruist van het jeugdengagement, maar kinderen met een beperking konden voor de oprichting van SKIVER enkel terecht in Kortrijk voor een leuke weekendactiviteit. Volgens een aantal gemotiveerde chiro- en scouts leid(st)ers moest hier dringend verandering in komen en was de oprichting van SKIVER een must voor Lauwe. En zo geschiedde…

hello.png
bottom of page